Neuro-Hypnotic Repatterning® (NHR®)

Neuro-Hypnotic Repatterning® (NHR®) is in de jaren negentig van de vorig eeuw ontwikkeld door Richard Bandler toen de wetenschap dankzij moderne hersenscanners hypnose omarmde. Oorspronkelijk is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) bedacht om ervoor te zorgen dat mensen stiekem aan hypnose gingen doen. Daardoor was NLP onnodig complex, ingewikkeld en langdradig. Nu er na de ontdekking van hypnose door de wetenschap in de jaren negentig geen reden meer is om stiekem aan hypnose te doen, is NLP veel eenvoudiger en gemakkelijker geworden. Nergens zie je dat zo goed als bij NHR®.

Met NHR® maak je gebruik van rechstreekse hypnose om daarmee tal van onderdelen van NLP te versnellen, leuker te maken en gemakkelijker. NHR® is wat NLP had moeten zijn als men in de jaren zeventig alles al had geweten. Beide gaan nog steeds over hoe het brein werkt (het Neuro gedeelte van NLP en NHR®). Maar waar NLP vooral Linguïstisch is, is NHR® vooral Hypnotisch, want het Linguïstische gedeelte van NLP blijkt vooral om hypnotische taalpatronen te gaan. Tenslotte weten we dat het Programmeren uit NLP een ongelukkig gekozen term is. Het brein is niet te programmeren, maar werkt wel met patronen. Vandaar dat NHR® met Repatterning de spijker op de kop slaat. Het gaat erom oude negatieve patronen te stoppen en te vervangen door nieuwe positieve patronen.

Omdat NHR zo belangrijk is, zit NHR in al mijn NLP opleidingen. Ook is het mogelijk om NHR® te combineren met een NLP Practitioner training, de NLP Master Practitioner of zelfs beide wanneer gewenst. Mocht je dit een interessant idee vinden, kom dan langs voor een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek om te onderzoek wat een goede manier is om met NLP en NHR® aan de slag te gaan. Met het onderstaande formulier vraag je dit verkennende gesprek aan:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *