Workshop Hypnose & Wetenschap

Dr. Marius Rietdijk, de "complimenten professor"

Dr. Marius Rietdijk, de “complimenten professor”

In het kader van de lancering van The Protoscienfitic Journal of NLP geef ik in samenwerking met dr. Marius Rietdijk, wetenschappelijk directeur van het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis, op zondag 18 juni 2017 een workshop over Hypnose en de wetenschap.

Eerst is er in de ochtend een hele korte presentatie van The Protoscienfitic Journal of NLP. Daarna geef ik een sessie van drie uur over NLP en hypnose waarin je leert hoe gemakkelijk het is om mensen te hypnotiseren en zelf in een hypnotische trance te gaan. ‘s Middags geeft Marius dan een sessie van drie uur over de wetenschap, hypnose en het ABC-model van de gedragsanalyse. Ook bij de sessie van Marius ga je dan met hypnose oefenen, zodat je in beide sessies beter wordt in hypnose.

The Journal of NLP

The Journal of NLP

Marius maakt een verschil tussen klassiek conditioneren wat met hypnose kan en operant conditioneren wat met het ABC-model gebeurt. Marius werkt met dus het ABC model. ABC staat voor Antecedent – Behavior – Consequent. Zelf ben ik blij dat het Antecedent is gedefinieerd als hetgeen vooraf ging aan het gedrag. Net zoals het Consequent gedefinieerd is als wat er na het gedrag gebeurt. Wat gedragsanalyse laat zien is dat hypnotiseurs veel te veel bezig zijn met het Antecedent en te veel over het hoofd zien wat er na het gedrag gebeurt, het Consequent. Om die reden krijg je de situatie dat hypnotiseurs denken dat ze een langdurige verandering voor elkaar hebben gekregen, waar in de praktijk weinig van blijkt te kloppen. Pas wanneer je hypnose met het ABC-model combineert, dan krijg je de situatie dat de positieve veranderingen die je met hypnose voor elkaar hebt gekregen ook blijvend zijn.

Wanneer je mee wilt doen aan deze geweldige workshop, schrijf je dan meteen in via het onderstaande formulier. Inschrijven is 100% veilig want je kan altijd tot 24 uur van tevoren per email geheel kosteloos annuleren. Het tarief is 97,50 euro inc. 21% BTW. De locatie is Centrum de Roos, PC Hooftstraat 183, Amsterdam. De tijd is van 10 tot 17 uur. De datum is zondag 18 juni 2017. Alle deelnemers krijgen een gratis exemplaar van The Protoscienfitic Journal of NLP (ter waarde van 37,50 euro) en de Hypnotiseren Kan Je Leren DVD (ter waarde van 35,- euro) kado. Kortom, schrijf je vandaag nog in: